Skoda met identiteitsprobleem

  • 0

Skoda met identiteitsprobleem

Skoda met identiteitsprobleem

Kent u het vervelende gevoel? Wilt u met de auto weg, wil deze niet meer aanslaan. De startmotor draait nog wel rond, maar de motor pakt niet aan. U stond op het punt om weg te gaan, dus snel de garage of de ANWB bellen. Wanneer zij bij de auto komen start de auto meteen. Je denkt “Hoe kan dit nou?” en begint aan jezelf te twijfelen. Het probleem blijft 2 weken weg, maar komt dan net zo hard weer terug. De auto wil weer niet aan slaan. Toch maar even wachten voor de hulptroepen worden ingeschakeld. Na 5 minuten weer een keer proberen. En voila! de auto start en loopt als een trein. Misschien toch maar een keer langs de garage voor een diagnose.

De diagnose

Zo, de afspraak bij de garage is ingepland. De automonteur rijdt de auto naar binnen en begint met de diagnose. Eerst maar eens de foutcodes uitlezen. Vreemd, geen enkele storing in de auto. Dit kan nog eens een lastige worden! Om de klacht van de klant toch serieus te nemen worden er diverse testen gedaan. Belangrijke sensoren en actuatoren worden gecontroleerd op signaal en werking, geen problemen te vinden. Het blijft lastig, de ‘af en toe’ storingen bij auto’s. Zal de brandstof pomp dan niet aan worden gestuurd? Geen onbekend probleem bij auto’s van de VAG groep. Zodoende wordt er, in overleg met de klant, een nieuw systeemrelais voor de aansturing van de brandstofpomp gemonteerd.

De klant haalt de auto weer op en gaat het proberen. Maar helaas, na drie weken weer het zelfde probleem. Wel starten maar niet aanslaan. 5 minuten wachten en de auto slaat weer aan. En dus weer naar de garage voor verdere diagnose. De garage neemt alvast contact op met de dealer. Na enig overleg tussen dealer en garage wordt er gekozen voor een nieuwe sleutel en deze inleren. De dealer had dit probleem immers vaker gehad en toen was dit altijd de oplossing. Ook dit wordt eerst terug gekoppeld naar de klant. De klant geeft aan toch met de auto door te willen en geeft goedkeur voor deze reparatie.

De dealer

De auto wordt naar de dealer gebracht. De dealer bestelt een sleutel en leert deze in, zodat de auto de sleutel herkend. Het inleren van de sleutel is noodzakelijk voor de startonderbreker. De startonderbreker is een anti diefstal systeem. Wanneer de sleutel niet wordt herkend door de auto, zal deze wel starten maar niet aanslaan. Dit is een ingenieus systeem. Het inleren is niet geheel zonder gevaren. Wanneer dit misgaat kunnen er andere problemen ontstaan. Opletten dus!

Na het inleren van de sleutel probeert de monteur de auto te starten. De motor draait wel rond, maar slaat niet aan. Het inleren van de sleutel is niet goed gegaan. De monteur wacht even en start de auto nog een keer, maar tevergeefs. De motor wil niet aanslaan. Er wordt contact gezocht met het garagebedrijf. De monteur geeft aan dat hij de motor computer verdenkt en dat deze vervangen moet worden. Een geintje van € 950,- . De garage is het hier niet mee eens en gaat op zoek naar een andere oplossing

Diagnose +

De betreffende garage komt bij ons terecht. Wij hebben vaker storingen voor hun opgelost en we gaan kijken of dit nu weer lukt. Eerst brengt de garage de motor ECU. Wij hebben de ECU visueel bekeken op vochtschade, dit was niet aan de orde. Ook de controle van elektronische componenten op de printplaat bieden nog geen oplossing. De ECU van deze auto is in orde. Wij hebben weer contact gezocht met de garage. Na enig overleg is er besloten dat de auto naar ons bedrijf wordt afgesleept.

Bij binnenkomst beginnen we met een algehele diagnose. De storing wordt bevestigd en we beginnen met het uitlezen van de auto. Bij het uitlezen blijkt al dat er communicatie is met alle aanwezig modules. Dit is voor ons een goed teken. We gaan over op de analyse van het systeem. We beginnen bij de startblokkering. Een ingewikkeld systeem die, zoals blijkt uit onze analyse, wordt gecontroleerd door meerdere modules. We bekijken de live parameters als de auto op contact staat. De belangrijkste module, de ECU, geeft aan dat deze de sleutel herkend. Onze eerste controle was dus juist. Daarna zijn we overgegaan op een ander belangrijk component van de startblokkering: het instrumentenpaneel. Bij het loshalen van de stekker was de oorzaak voor ons gevonden. De stekker van het instrumentenpaneel was geoxideerd. Hierdoor werd de startblokkering ‘af en toe’ niet vrijgegeven. Wij hebben de stekker van het instrumentenpaneel schoon gemaakt en behandeld tegen vocht. De laatste test was het starten van de auto, altijd spannend. De sleutel werd omgedraaid en de auto liep direct, storing weer opgelost. Dit was toch een flinke bezuiniging op de kosten!

Mocht u ook een storing hebben waar u niet uitkomt? U kunt dan contact met ons opnemen. Bel 0570-551603 of stuur een mail naar info@wimwagemans.nl


  • 0

Ik ga op vakantie en ik neem mee…?

De vakantie staat weer voor de deur! Binnenkort zit half Nederland weer te genieten van de Spaanse, Italiaanse en Franse zon. Het vakantiegevoel, een heerlijk en zorgeloos gevoel, maar heeft u wel aan alles gedacht? Heeft u alle verplichte items wel in uw auto liggen? In een aantal landen is een gevarendriehoek of een EHBO koffer verplicht om in de auto te hebben. Controleer dus van te voren hoe het is gesteld met de verplichtingen in uw vakantieland.

Verplicht mee in de auto

Alcoholtester, EHBO koffer, gevarendriehoek, veiligheidshesje, extra lampen set en een brandblusser. Verplichte items in diverse vakantielanden

Verplichte veiligheidseisen binnen de E.U.

Wettelijk gezien moet u zich houden aan de veiligheidseisen die gelden voor het land waar uw auto op kenteken staat. Heeft u een auto met Nederlands kenteken, dan gelden voor u de Nederlandse veiligheidseisen. Helaas kennen alleen niet alle politieagenten deze wetten. Doordat er vaak wordt gedacht dat de lokale veiligheidseisen gelden, worden hierdoor soms onnodige boetes uitgedeeld. Het is daarom raadzaam om u aan de lokale regels te houden, om deze problemen te voorkomen.

Wat is verplicht in welk land?

In onderstaande tabel vindt u een overzicht van de veiligheidseisen in de populairste vakantielanden. Kies uw bestemming en u ziet direct welke item u verplicht in uw auto moet hebben. Heeft u deze artikelen niet thuis? Neem dan contact met ons op, dan regelen wij dat u met een goed vakantiegevoel op vakantie kunt gaan!

Vakantie reisvoorbereiding

Vakantie reisvoorbereiding. Verplicht mee in de auto in het buitenland

Pechhulp

Het komt helaas nog vaak voor, pech onderweg. Vervelend, helemaal als u in het buitenland bent. Bij auto pech wilt u daarom eigenlijk maar één ding: direct geholpen worden! BOVAG Pechhulp schakelt meteen uw BOVAG Autobedrijf of een professionele hulpdienst in om u weer op weg te helpen. Zo zorgen we ervoor dat u altijd mobiel bent en blijft. BOVAG Pechhulp staat altijd voor u klaar, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Meer informatie over de Bovag Pechhulppas

 

Wij wensen u namens Autobedrijf Wim Wagemans een fijne en veilige vakantie toe!


  • 0

Wel beeld, geen geluid

Kent u het probleem? Komt net uw favoriete nummer op de radio, valt het geluid weg. Vervelend! Een klant van ons had dit probleem. Het geluid van de radio viel sporadisch weg. Het geluid van de navigatie, de CD speler en de carkit werkte nog naar behoren. Wat nu?
De klant ging met de auto naar de plaatselijke dealer. Bij de dealer werden een aantal testen uitgevoerd en men kwam tot de conclusie dat de complete radio- en navigatie module vervangen moest worden. Eén nadeel, het bedieningspaneel van de airco was geïntegreerd in de radio en navigatie module. Kostenplaatje: € 4500,- Veel geld voor een beetje muziek in de auto. De klant besloot de reparatie nog even uit te stellen.

Ford Mondeo radio probleem

Ford mondeo met radio problemen.

Na verloop van tijd kwam er nog een ander probleem naar voren, de radio navigatie module startte niet meer op. Dus geen muziek, maar ook geen navigatie en carkit meer. Super vervelend! En toen kwam de druppel die de emmer deed overlopen. De auto stond stil met een lege accu. Gelukkig was de klant lid van een mobiliteitsservice. Nadat de auto weer was opgestart, kwam de klant via via bij Autobedrijf Wim Wagemans terecht.

Storing zoeken

Nadat we goed naar het uitgebreide verhaal van de klant hebben geluisterd, zijn we aan het werk gegaan. Het niet opstarten en het leeg trekken van de accu zijn een bekend probleem bij Ford radio’s. Dit probleem hebben we dus eerst verholpen. Toen de radio navigatie module eenmaal weer werkte, konden we verder met het zoeken naar de storing van het geluid. Het bleek dat de radio nog wel een goed ontvangst had. Het probleem was dat het ontvangst niet werd omgezet naar geluid. Omdat dit een elektronisch probleem is, werd de hulp ingeroepen van een gespecialiseerd auto- elektronica bedrijf. Zij hebben het probleem bekeken en hebben hier een oplossing voor gevonden. Nadat de radio bij de auto- elektronica specialist is geweest hebben we de radio navigatie module weer gemonteerd. Bij het aanzetten van de radio kwam er weer muziek uit de luidsprekers, probleem opgelost! De klant en zijn portemonnee weer blij!

Ford Focus / Mondeo radio

Ford Focus en Mondeo radio met veel problemen. Geluid valt weg of de hele radio wil niet meer opstarten. Wanneer de radio niet meer opstart trekt de radio de accu leeg.


Contact

Bathmenseweg 21 7434 PW Lettele

0570 551603

info@wimwagemans.nl

www.wimwagemans.nl

BOVAG

Autobedrijf Wim Wagemans Lettele, al meer dan 30 jaar een begrip in de regio Deventer!