APK

Bij de Algemene Periodieke Keuring (APK) wordt de auto uitvoerig getest op veiligheid en milieu eisen. Eventuele gebreken worden bij de keuring tijdig geconstateerd om duurdere reparaties en gevaarlijke situaties te voorkomen. De Algemene Periodieke Keuring is daarom met goede reden in het leven geroepen.

Regulier onderhoud en APK

De Algemene Periodieke Keuring  is echter geen vervanging van regulier onderhoud. Het is een momentopname die meer inzicht geeft in de staat van uw auto. Bij Autovakmeester Wagemans in Lettele is de Algemene Periodieke Keuring gratis in combinatie met een grote AD Altijd Oké Onderhoudsbeurt. Bent u op zoek naar een betrouwbaar Algemene Periodieke Keuring station in de regio Deventer, dan bent u bij Autovakmeester Wagemans aan het goede adres.

Hoe werkt de APK precies?

In principe wordt een auto elk jaar gekeurd. Sinds 2008 is de frequentie van de APK voor personenauto’s en lichte bestelauto’s (op benzine) echter verminderd. Bij nieuwe voertuigen is de eerste keuring na vier jaar, vervolgens twee keer om de twee jaar en daarna jaarlijks (4-2-2-1-1). Voor auto’s die op diesel of LPG rijden, blijft de oude 3-1-1 frequentie gehandhaafd. U kunt uw auto alleen laten keuren bij RDW erkende autobedrijven, dus ook bij uw Autovakmeester autobedrijf. Na de keuring ontvangt u een keuringsrapport. Daarin staat of uw auto is goedgekeurd. Als dat niet het geval is, wordt er aangegeven welke mankementen gerepareerd moeten worden.

Wanneer is uw auto toe aan deze keuring?

Wanneer uw auto toe is aan de Algemene Periodieke Keuring krijgt u een brief thuisgestuurd van de RDW. In deze brief staat de datum wanneer de keuring verloopt. Wanneer u deze datum overschrijdt mag u niet meer met de auto op de openbare weg komen. Wanneer u dit wel doet bent u niet verzekerd bij schade. Daarnaast kunt u ook een boete krijgen. Deze boete bedraagt € 130,-. Wees slim en maak tijdig een afspraak. Bel 0570 551603 om een afspraak te maken.

Wat wordt er gecontroleerd bij de APK?

– Verlichting
– Banden
– Remmen
– Stuurinrichting
– Wielophanging
– Schokdempers
– Carrosserie
– Uitstoot schadelijke stoffen