Distributieketting vervangen

De distributieketting werkt zoals een distributieriem. De distributieketting is verbonden met het krukas en zorgt voor het tijdig openen en sluiten van de kleppen. Deze kleppen laten op hun beurt lucht en brandstof toe in de cilinders. Het verschil zit in het feit dat een distributieriem na een bepaalde periode vervangen moet worden. Een distributieketting gaat in sommige gevallen een levenslang mee.

Distributieketting distributieriem kosten riem ketting

Is uw distributieketting aan vervanging toe? Bij autobedrijf Wim Wagemans bent u aan het juiste adres!

Hoe merk ik dat mijn distributieketting moet worden vervangen?

Als alles goed gaat, merk je er niets van.

– Wanneer de spanners en geleiders versleten zijn.

– Als de ketting uitgerekt is, bijvoorbeeld door ouderdom. Dan kan de ketting tegen de metalen/plastic behuizing aankomen en zal dit een schurend geluid maken.

In alle bovengenoemde gevallen wordt sterk aangeraden om de ketting inclusief geleiders en spanners te laten vervangen. Wilt u alle problemen voor zijn? Dan raden wij aan om de ketting elke 150 duizend kilometer

Wat als de distributieketting breekt?

Er kunnen twee dingen misgaan met de distributieketting: hij kan breken of oprekken. Als hij breekt, loopt de motor niet meer. In het ergste geval kan er motor-schade ontstaan doordat een van de zuigers tegen een geopende klep aanstoot. Dan kan reparatie een dure grap worden. Als de ketting is opgerekt, merk je dat doordat de motor slecht of helemaal niet meer loopt. Door de jaren heen is de kwaliteit van de materialen sterk verbeterd. Een distributieketting breekt tegenwoordig zelden uit zichzelf, meestal doordat er plotseling veel kracht op komt te staan. Bijvoorbeeld als er een ander onderdeel is dat vastloopt. Wel slijten de tanden na verloop iets af, waardoor oprekken wel voor kan komen. Ook als de ketting onvoldoende op spanning staat, kan hij gaan oprekken door verkeerde krachten.

Distributieketting vervangen?

Moet de distributieketting van uw auto vervangen worden? Het vervangen van een distributieketting kost gemiddeld tussen de 550,- en €700,-. Neem vrijblijvend contact met ons op of kom even langs. Autobedrijf Wim Wagemans is gevestigd in Lettele in de gemeente Deventer.