Kent u het probleem? Komt net uw favoriete nummer op de radio, valt het geluid weg. Vervelend! Een klant van ons had dit probleem. Het geluid van de radio viel sporadisch weg. Het geluid van de navigatie, de CD speler en de carkit werkte nog naar behoren. Wat nu?
De klant ging met de auto naar de plaatselijke dealer. Bij de dealer werden een aantal testen uitgevoerd en men kwam tot de conclusie dat de complete radio- en navigatie module vervangen moest worden. Eén nadeel, het bedieningspaneel van de airco was geïntegreerd in de radio en navigatie module. Kostenplaatje: € 4500,- Veel geld voor een beetje muziek in de auto. De klant besloot de reparatie nog even uit te stellen.

Ford Mondeo radio probleem

Ford mondeo met radio problemen.

Na verloop van tijd kwam er nog een ander probleem naar voren, de radio navigatie module startte niet meer op. Dus geen muziek, maar ook geen navigatie en carkit meer. Super vervelend! En toen kwam de druppel die de emmer deed overlopen. De auto stond stil met een lege accu. Gelukkig was de klant lid van een mobiliteitsservice. Nadat de auto weer was opgestart, kwam de klant via via bij Autobedrijf Wim Wagemans terecht.

Storing zoeken

Nadat we goed naar het uitgebreide verhaal van de klant hebben geluisterd, zijn we aan het werk gegaan. Het niet opstarten en het leeg trekken van de accu zijn een bekend probleem bij Ford radio’s. Dit probleem hebben we dus eerst verholpen. Toen de radio navigatie module eenmaal weer werkte, konden we verder met het zoeken naar de storing van het geluid. Het bleek dat de radio nog wel een goed ontvangst had. Het probleem was dat het ontvangst niet werd omgezet naar geluid. Omdat dit een elektronisch probleem is, werd de hulp ingeroepen van een gespecialiseerd auto- elektronica bedrijf. Zij hebben het probleem bekeken en hebben hier een oplossing voor gevonden. Nadat de radio bij de auto- elektronica specialist is geweest hebben we de radio navigatie module weer gemonteerd. Bij het aanzetten van de radio kwam er weer muziek uit de luidsprekers, probleem opgelost! De klant en zijn portemonnee weer blij!

Ford Focus / Mondeo radio

Ford Focus en Mondeo radio met veel problemen. Geluid valt weg of de hele radio wil niet meer opstarten. Wanneer de radio niet meer opstart trekt de radio de accu leeg.

Categories:

Tags:

Comments are closed